
Carving (dekorativní úprava čerstvého ovoce a zeleniny) má dávnou historii. Prvopočátky nalezneme v Asii, kde tato technika vyřezávání má své kořeny. V současné době se v gastronomii stále více klade velký důraz na estetiku, a proto se pro zvýšení atraktivity stává dekorativní úprava ovoce a zeleniny nezbytnou součástí nejen rautových stolů, ale může být i originálním dárkem. Pro vyřezávání lze využít téměř jakékoli ovoce nebo zeleninu. Nejčastěji se využívá meloun nebo dýně, ale lze využít i avokádo, papáju, velmi oblíbeným materiálem je i jablko. Ze zeleniny pak mrkev, kedlubny, pórek, červená řepa. K vyřezávání se používají speciální dlátka a nožíky.


Pro zájemce je uspořádán kurz:
jednoduché ozdoby a květy z ovoce - vyřezávání do jablek, kiwi, pomerančů a dalších druhů ovoce.
Termín: 14. prosince od 17.00 hodin
Kde: Sál Restaurace U Kahanu
Kurzem bude provázet: Lydie Kraková
Cena: 50,- Kč/ 2,5 hodin
Vstupenky lze zakoupit na OÚ Vintířov v kanceláři č.6. Vstupenky si je nutno zajistit před akcí a lze je zakoupit od 27.11.2017 od 15.30 hod. na OÚ.
Pozor je omezený počet vstupenek. Jste srdečně zváni.