Kurz - dekorativní úprava čerstvého ovoce a zeleniny
Datum události: |
26.09.2017 |
Čas události: |
od 17.00 hodin |
Místo: |
Sál kulturního domu „U Kahanu“ |
Pořadatel: |
Obec Vintířov |
Carving (dekorativní úprava čerstvého ovoce a zeleniny) má dávnou historii. Prvopočátky nalezneme v Asii, kde tato technika vyřezávání má své kořeny. V současné době se v gastronomii stále více klade velký důraz na estetiku, a proto se pro zvýšení atraktivity stává dekorativní úprava ovoce a zeleniny nezbytnou součástí nejen rautových stolů, ale může být i originálním dárkem. Pro vyřezávání lze využít téměř jakékoli ovoce nebo zeleninu. Nejčastěji se využívá meloun nebo dýně, ale lze využít i avokádo, papáju, velmi oblíbeným materiálem je i jablko. Ze zeleniny pak mrkev, kedlubny, pórek, červená řepa. K vyřezávání se používají speciální dlátka a nožíky.
Pro zájemce je uspořádán kurz:
- jednoduché ozdoby a květy ze zeleniny - květy z ředkviček, pórku, mrkve ...
Termín: 26. září od 17.00 hod.
Kde: Sál kulturního domu „U Kahanu“
Kurzem bude provádět: Lydie Kraková
Cena: 50,-Kč/2-2,5 hodiny
Lístky lze zakoupit na OÚ Vintířov v kanceláři č.6. Zájemci, kteří se chtějí účastnit kurzu si musí lístky zajistit před konáním akce!