Aktuální informace obecního úřadu


29.06.2018, 7:43 | Informace obecního úřadu |

Komunální a senátní volby 2018

Máme za sebou nedávné prezidentské volby a mílovými kroky se blíží volby nové, tentokráte si budeme volit své zástupce do zastupitelstev měst a obcí ČR.  Termín komunálních voleb je již znám, oznámil ho prezident dne 31. května 2018 a je stanoven na pátek 5. října a na sobotu 6. října 2018. Volební místnosti se podle zákona otevřou v pátek od 14 do 22 hodin a v sobotu od 8 do 14 hodin. Společně s volbami komunálními, 5. a 6. října 2018 se bude konat i 1. kolo voleb do Senátu ČR. V našem okrsku budeme tedy volit, jak zástupce do vedení zastupitelstva obce, tak svého zástupce do Senátu ČR. Volby do Senátu ČR budou probíhat ve dvou kolech, druhé kolo bude o týden později, tedy 12. a 13. října 2018. Volební místnosti budou otevřeny 12. října od 14 do 22 hodin a 13. října od 8 do 14 hodin.  Zastupitelstvo se na svém zasedání dne 18. června 2018 usneslo a stanovilo počet členů zastupitelstva pro volební období 2018 – 2022 na 11, tak jak tomu bylo v předchozích volebních období. Starosta obce stanovil počet volební komise na 7 členů a zapisovatelem volební komise byla jmenována pracovnice obecního paní Jana Češková. V naší obci je stanoven jeden okrsek se sídlem na našem Obecní úřadě Vintířov, Vintířov 62, v zasedací místnosti. Pro voliče se nic nemění a vše zůstává tradičně stejné.
Do 31. července do 16.00 hodin se mohou podávat kandidátní listiny registračnímu úřadu. V době od 31. července až do 6. srpna je možnost doplňovat další kandidáty na kandidátní listině anebo měnit jejich pořadí. Od 13. srpna je potřeba odstranit případné závady na kandidátních listinách a do 4. září si mohou strany delegovat zástupce do okrskové volební komise. Do 3. října do 14.00 hodin mají možnost se zvolení kandidáti vzdát písemně své kandidatury.
 
V této souvislosti sdělujeme počet potřebných podpisů pod petice občanů pro nezávislé kandidáty.
  • Podpisy petice pro nezávislého kandidáta – 46
  • Podpisy petice pro sdružení nezávislých kandidátů – 81
V naší obci se při stanovování počtu potřebných podpisů pod petici podporující kandidaturu nezávislých kandidátů vycházelo z počtu obyvatel k 1.1.2018 z podkladů Českého statistického úřadu Karlovy Vary. K danému datu je v naší obci 1 157 obyvatel. Občané, kteří by chtěli volit a bohužel nejsou schopni ze zdravotních důvodů dojít do volební místnosti, mají možnost zavolat na telefon našeho obecního úřadu +420 352 665 416, kde nahlásí danou skutečnost. Na základě podaných informací, bude na vaši adresu členy komise doručena volební urna a vy tak budete mít možnost odvolit. Volební lístky budou na vaše adresy doručeny nejpozději týden před konáním voleb, je tedy záhodno si zkontrolovat zdali máte na svých poštovních schránkách správné a úplné údaje. Pokud se přece jen stane, že se Vám volební lístky neobjeví ve schránkách, nezoufejte, ve volební místnosti v den voleb si je můžete převzít a nic Vám nebude bránit, aby jste odvolili.

Na tomto odkazu si lze stáhnout vzor na kandidátní listiny a vzor prohlášení kandidáta.

 

skrýt komentáře

Vložení nového komentáře

Komentáře vyjadřují stanovisko přispěvatelů, je však zakázáno vkládat komentáře, které jsou v rozporu s dobrými mravy nebo právními předpisy. Je rovněž zakázáno vkládat komentáře, které mají formu komerční reklamy. Komentáře, které jsou v rozporu s uvedenými zásadami, budou smazány.

Copyright © 2024 Obec Vintířov | Komunální a senátní volby 2018 | web: BeINSIDE CZ
Prohlášení o přístupnosti | Informace o cookies | Ochrana osobních údajů (GDPR) | Ochrana soukormí - Privacy Policy