Kurz - dekorativní úprava čerstvého ovoce a zeleniny

05.09.2017, 10:24
úterý 26. září 2017 od 17.00 hodin je pro zájemce uspořádán kurz, ve které si budete moci vyzkoušet velice zajímavou a kreativní záležitost, jak se dají vytvářet jednoduché ozdoby a květiny z ovoce a zeleniny. Kurz se uskuteční v sále kulturního domu U Kahanu a povede ho paní Lydie Kraková. Carving (dekorativní úprava čerstvého ovoce a zeleniny) má dávnou historii. Prvopočátky nalezneme v Asii, kde tato technika vyřezávání má své kořeny. V současné době se v gastronomii stále více klade velký důraz na estetiku, a proto se pro zvýšení atraktivity stává dekorativní úprava  ovoce a zeleniny nezbytnou součástí  nejen rautových stolů, ale může být i originálním dárkem. Pro vyřezávání lze využít téměř jakékoli ovoce nebo zeleninu. Nejčastěji se využívá meloun nebo dýně, ale lze využít i avokádo, papáju, velmi oblíbeným materiálem je i jablko. Ze zeleniny pak mrkev, kedlubny, pórek, červená řepa. K vyřezávání se používají speciální dlátka a nožíky.



Pro zájemce je uspořádán kurz:

- jednoduché ozdoby a květy ze zeleniny - květy z ředkviček, pórku, mrkve ...


Termín: 26. září od 17.00 hod.
Kde: Sál kulturního domu „U Kahanu“
Kurzem bude provádět: Lydie Kraková
Cena: 50,-Kč/2-2,5 hodiny

Lístky lze zakoupit na OÚ Vintířov v kanceláři č.6.  Zájemci, kteří se chtějí účastnit kurzu si musí lístky zajistit před konáním akce!